ကချင်ရိုးရာအစားအစာများ

ကြက်သားဆန်ပြုတ်

(အဆာပြေ/အဓိကအစားအစာ)

ကြက်သား၊ ရှမ်းဆန်၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ချင်း၊ ငရုတ်ကောင်း၊ ကြက်သွန်မြိတ်နှင့် နံနံမြိတ်တို့ အဓိက ပါဝင်သည်။ ဖျားနာသူများအတွက် အထူး သင့်လျှော်သည်။

ချက်ပြုတ်နည်း

ကြက်ဆန်လှော်

(အဓိကဟင်းလျာ)

မြန်မာကြက်၊ မြန်မာပင်စိမ်း၊ ဖက်ဖယ်ရွက်၊ ရှမ်းနံနံ၊ ငရုတ်သီးခြောက်၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ဟွားကြောင်းအစေ့၊ ချဉ်စော်ခါးသီးခြောက်၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ နံနံပင် ၊ ဆနွင်းမှုန့်၊ ဆန်လှော်မှုန့်နှင့် ချင်းတို့ အဓိပါဝင်သည်။

ချက်ပြုတ်နည်း

ရိုးရာအမဲစဉ်းကော

(အဓိကဟင်းလျာ)

အဓိကဟင်းလျာ တစ်မျိုးဖြစ်၍ အမဲသားနှင့် အနံ့အတွက် ရှမ်းနံနံ၊ ဖက်ဖယ်ရွက်၊ ငရုတ်သီးစိမ်းတို့မှာ အရေးပါသော ပါဝင်ပစ္စည်းများ ဖြစ်သည်။

ချက်ပြုတ်နည်း

ကြက်ကချင်ချက်

(အဓိကဟင်းလျာ)

ကြက်သား၊ ကြက်သွန်ဖြူ (တစ်လုံးဥ)၊ ချင်း၊
ကချင်ငရုတ်ကောင်း (မကျန်စေ့)၊ ရှမ်းနံနံ၊ ပင်စိမ်း၊ နံနံပင်ဖတ်ဖယ်ရွက် (မခေါနမ်)၊ ငရုတ်သီးစိမ်း၊ မက်လင်ခြောက်တို့ အဓိက ပါဝင်သည်။

ချက်ပြုတ်နည်း

www.moea.gov.mm (beta) တွင် ဖော်ပြထားသည့် အချက်အလက်များနှင့် ပတ်သက်၍ အကြံပြုလိုသည်များရှိပါက webmaster@moea.gov.mm သို့ mail ဖြင့် ဖြစ်စေ ဖုန်း ၀၆၇၃၄၀၉၅၀၄ သို့ ရုံးချိန်အတွင်းဖြစ်စေ ဆက်သွယ်နိုင်ပါကြောင်း ဖော်ပြအပ်ပါသည်။