ကရင်ရိုးရာအစားအစာများ

ပုဇွန် ပိန်းဥ မျှစ်ချဉ်ဟင်း

(အဓိကဟင်းလျာ)

ပုဇွန်ကြော့(ဆတ်ထုပ်)၊ ပိန်းဥ၊ ငရုတ်သီးခြောက်(အရှည်တောင့်)၊ ကြက်သွန်နီဥကြီး၊ ကြက်သွန်ဖြူဥကြီး၊ ပင်စိမ်း၊ မျှစ်ချဉ်၊ နနွင်းမှုန့်၊ မျှင်ငါးပိ၊ ဆီတို့ ပါဝင်သည်။

ချက်ပြုတ်နည်

ကြက်သားသုပ်ချဉ်စပ်

(အဓိကဟင်းလျာ)

ဗမာကြက်၊ စပါးလင်၊ ငရုတ်သီးခွဲခြမ်း (သို့) ငရုတ်သီးခြောက်အရှည်တောင့်၊ ကြက်သွန်နီဥကြီး၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ခွေးတောက်ရွက်၊ အရသာမှုန့်(ကြက်သားမှုန့်)၊ ငါးငံပြာရည်၊ သံပုရာသီး၊ ငရုတ်သီးစိမ်းနှင့် မုန်လာဥနီကြီးတို့ ပါဝင်သည်။

ချက်ပြုတ်နည်း